Domowe wypieki z ze sklepiku szkolnego w fajnych cenach
6 października 2015
Dlaczego bardzo lubimy chleb?
6 października 2015

Chleb w rozmaitej formie

Jednym ze składników naszego codziennego menu jest pieczywo. Tworzymy z nim styczność w ciągu śniadań, deserów czy kolacji. Zajadamy się nim w różny technologia natomiast w niejednej wersji. Swój pierwszy posiłek to najczęściej kanapka z twarożkiem, szynką lub dżemem. Potem lunch do produkcji, budujący się z bułki wypełnionej zieloną sałatą, mozzarellą, pomidorami i bazylią. Gdy nadchodzi wieczór ponownie do głowy przychodzi nam chleb, tym zupełnie w grupy na gorąco. Można tu przekroić na pół sztangielkę a na wszą z części nałożyć pieczarki, oliwki oraz żółty ser, i następnie wprowadzić do rozgrzanego piekarnika. Jesteśmy jeszcze możliwość zrobienia sobie tostów z jakimkolwiek zapełnieniem i polać je sosem jogurtowym. Pomysłów jest tutaj setki , i wszystko zależy ale z tego, na co jesteśmy ochotę. W jakimkolwiek sposobie wykorzystania chleba odnajdujemy coś dla siebie. I choć zdajemy sobie sprawę, iż w nadmiarze wszystko szkodzi, to temu produktowi często nie jesteśmy w bycie się oprzeć. Żeby nieco poszerzyć sobie jadłospis spośród nim w istocie głównej, możemy jeszcze sami go upiec. Wykaże się to bardzo proste, a i ilość punktów jest tu niewielka. Potrzeba nam to tylko energii a ciekawego przepisu, by wszystko wyszło po naszej myśli.  

Comments are closed.